Stem op jouw Jongere van het Jaar!

Bilal Wahib (19)

Schittert in de ene na de andere film en serie

Je kon dit jaar bijna niet om Bilal heen. Zo was hij te zien in Flikken Maastricht en Mocro Maffia. Op dit moment is de hardwerkende acteur bezig met de opnames van Paradise Drifters, waar hij één van de hoofdrollen speelt. Tussen de opnames door, studeert Wahib ook nog aan de toneelschool in Amsterdam.

Chantal de Boer (16)

Werd dit jaar voor de derde keer wereldkampioen hiphop

Eigenlijk is Chantal een bescheiden meisje, maar op een podium gaat ze los. Dit jaar werd de danseres voor de derde keer wereldkampioen hiphop voor jongeren onder de achttien. Het leuke aan dansen vindt ze dat ze haar gevoel kan uiten. Zodra Chantal haar vwo-diploma heeft, wil ze naar Amerika.

Jahkini Bisselink (19)

Zet zich in voor jongeren als vertegenwoordiger van de VN

Een jaar geleden werd Jahkini verkozen tot jongeren- vertegenwoordiger van de VN. Belangrijke onderwerpen bespreekt ze niet alleen met hoge piefen uit het buitenland, maar ook met Nederlandse politici en jongeren. Ook hierna wil ze zich in blijven zetten voor de maatschappij.

Jeroen Kampschreur (19)

Werd als zitskiër paralympisch kampioen op de supercombinatie

Jeroen werd zonder scheenbenen geboren en kwam op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Tijdens een wintersportvakantie op zijn zevende begon de liefde voor skiën. De zitskiër zette de afgelopen jaren al meerdere wereldtitels op zijn naam en voegde daar in maart een gouden paralympische medaille aan toe.

Luna van Leeuwen (15)

Won een grote muziekprijs en treedt regelmatig op

Een leven zonder muziek, dat kan Luna zich niet voorstellen. Na twee jaar pianoles, speelt ze sinds haar zesde viool. Dit jaar won ze het Koninklijk Concertgebouw Concours, een grote muziekprijs voor kinderen tot veertien jaar. De titel leverde het talent ook een aantal optredens op. Luna vindt het leuk om te laten zien dat klassieke muziek helemaal niet saai is.

Salim El Meriami (16)

Organiseert feesten en evenementen in Amsterdam

Regelen, regelen, regelen. Dat doet Salim het liefst. Van een talentenshow tot een buurtbarbecue: als vrijwilliger bij een buurtcentrum in Amsterdam Nieuw-West organiseerde hij activiteiten om de inwoners dichterbij elkaar te brengen. Begin dit jaar leverde hem dat de titel Amsterdammertje van het Jaar op. Inmiddels heeft Salim zijn eigen evenementenbedrijf.

Jimmy Donkers (19)

Gooit als e-sporter hoge ogen in binnen- en buitenland.

Jimmy is een van de zestien beste spelers van de wereld. Zijn spelnaam: YimmieHD. Zijn club: Feyenoord. Maar hij speelt ook in het team van Oranje. Afgelopen zomer deed hij mee aan de FIFA eWorld Cup: de wereldkampioenschappen van de e-sport, waaraan alleen de e-crème de la crème meedoet. Helaas ging hij er niet met de beker vandoor. Dat komt in 2019 wel!